![Kariniemen Kananpojan Poppis](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/7100-kariniemen-kananpojan-poppis-200-g_20231013084812.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Poppispaistos](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/poppispaistos-7614_20230929095407.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Poppispaistos
Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Kuullota sipuli kattilassa oliiviöljyn kera. Lisää murskatut valkosipulit (ja chilijauhe) ja jatka sekoittelua vielä hetki.
- Sekoita joukkoon tomaattimurska ja oregano ja anna hautua hiljalleen noin 10-15 minuuttia.
- Sekoita joukkoon vihannekset ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Lisää suola, sokeri mustapippuri ja hienoksi leikattu basilika.
- Kuumenna Poppiksia uunipellillä 225 °C uunissa noin viisi minuuttia ja kaada ne sen jälkeen sopivan kokoiseen uunivuokaan. Uunivuoan pohjan tulee peittyä.
- Kaada tomaattikastike Poppisten päälle ja peitä juustoraasteilla. Kuorruta 200 °C uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nauti Poppispaistos vaikka raikkaan salaatin kanssa.