Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

40 kynnen kana Reseptin löydät myös Kanakirjasta

40 kynnen kana

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Klassikko. Mutta miksi juuri 40 kynttä? Miksei 45, 50 tai 60? Ei siis haittaa, vaikka niitä kypsyy broilerin kanssa pellillä enemmänkin. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta. 

80 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen Kanalassa kuoriutunut kananpoika N.1,3 kg

merisuolaa ja mustapippuria myllystä
2,5 dl oliiviöljyä
ronskisti tuoretta timjamia
pari oksaa rakuunaa
40 valkosipulinkynttä kuorineen
50 g voita
yhden sitruunan mehu


Resepti

Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Suolaa ja pippuroi kana. Lämmitä tilkka oliiviöljyä pannulla ja ruskista kananpoika joka puolelta.

Laita puolet yrteistä kananpojan sisään ja puolet uuniastiaan. Aseta kananpoika yrttien päälle uuniastiaan.

Tee valkosipulinkynsiin pienet reiät ja jaa kynnet uuniastiaan kananpojan ympärille. Kaada päälle loput öljystä.

Hiero voi kanan rinnoille ja nahan sisään. Kaada päälle sitruunanmehu.

Kypsennä uunissa tunti välillä oliiviöljyllä valellen. Anna levätä vartin ennen tarjoilua.

Tarjoa salaatin ja hyvän maalaisleivän kera.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen
Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.