Aasialaiset kaalikääryleet kananpojasta

Aasialaiset kaalikääryleet kananpojasta

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Kaalikääryleet ovat suomalaisten suosikki kotiruokaa, mutta tässä reseptissä ne kääntyvät aasialaisiksi ja täytteenä on kananpojan jauhelihaa. Ihan mahtavaa herkku yhtä kaikki.

60 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan jauheliha 400 g

1 rkl seesamiöljyä
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä
2 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 dl puuro- tai sushiriisiä keitettynä
1 rkl kalakastiketta
1 dl kevätsipulia viipaloituna
1 porkkana karkeasti raastettuna
2 munaa
1 savoykaali
1/2 l kanalientä

Glaze:

2 rkl hunajaa
2 rkl soijaa

Kastike:

2rkl sweet chili -kastiketta
3 rkl soijaa
3 rkl seesamiöljyä
1 rkl limemehua
½ tl thaimaalaista kalakastiketta
2 rkl korianteria hienonnettuna
1-2 rkl chilihiutaleita
1 rkl seesaminsimeniä


Resepti

Leikkaa kaalista kanta pois ja erottele sen lehdet niin, että ne pysyvät ehjinä. Ryöppää lehdet nopeasti noin 20 sekuntia kiehuvassa vedessä ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.

Freesaa raastettu porkkana, sipuli, valkosipuli ja inkivääri kevyesti. Lisää pannulle jauheliha ja paista kypsäksi. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon keitetty riisi, kalakastike ja kevätsipuli. Sekoita lopuksi joukkoon kananmunat ja anna seoksen jäähtyä.

Aseta kaalinlehdet työlaudalle ja laita jokaiselle lehdelle 1-2 rkl täytettä lehden koosta riippuen. Kääri kääryleet rullalle kuten burritot taittamalla ensin päädyt ja sitten rullaamalla ne tiiviiksi paketiksi. Laita kääryleet uunivuokaan saumapinta alaspäin.

Sekoita glazen ainekset hyvin. Kaada vuokaan kanaliemi ja sivele kääryleet hunaja-soija glazella. Paista 160 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Laske tarvittaessa lämpöä, ettei kääryleinen pinta tummu liikaa.

Kääryleiden paistuessa sekoita kastikkeen ainekset ja anna maustua, kunnes kääryleet ovat valmiina.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon