Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Appelsiini-kanakeitto Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Appelsiini-kanakeitto

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Pirtsakkuutta sitrushedelmistä ja chilistä. Ruokaisa soppa menee melkein muhennoksesta, joten lisää vapaalla kädellä kanalientä, jos haluat broilerikeitostasi kevyemmän. Tuoreen chilin sijaan voit käyttää terästeenä myös omaan makuusi parhaiten natsaavaa chilikastiketta srirachasta sambal oelekiin. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

30 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

200 g kypsää Kariniemen kananpojan lihaa
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli viipaloituna
200 g myskikurpitsaa tai vastaavaa kuorittuna
ja paloiteltuna
1 paprika pilkottuna
1 punainen chili pilkottuna (tai 2 rkl chilikastiketta)
puolikas paketti HK Amerikan Pekoni® pilkottuna
1 ruukku korianteria varsineen hienonnettuna
1 tl kurkumaa
ó tl valkopippuria
1 tl inkivääriä
pieni pussi pakastemaissia
1 dl basmati-riisiä
1,5 l kanalientä
kahden appelsiinin mehu
yhden limen mehu


Resepti

Pilko kananliha sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää sipuli, kurpitsa, paprika, chili ja pekoni. Notkistele muutama minuutti ja lisää korianteri.

Paista vielä hetken ja lisää kurkuma, valkopippuri, inkivääri, maissi ja riisi.

Sekoita ja lisää kanaliemi. Anna kuplia lempeällä lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Lisää lopuksi kanapalat ja sitrusmehut. Koristele korianterinlehdillä ja tarjoa heti.

  • Laktoositon Laktoositon
Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.