Buffalo Hot Wings
Koukuttavaa poltetta Suomen Buffalosta eli Kariniemen kotiseudulta. Tulisessa buffalokastikkeessa uitetut kanansiivet ovat ehdottomasti parasta näppievästä, mikäli minulta kysytään. Poltetta taittamaan suosittelen tekemään pehmeän täyteläistä sinihomejuustokastiketta, eivätkä kurkku- ja porkkanapölkytkään haitaksi ole.
2-4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistetut siivet 750 g
1 dl buffalosiipikastiketta, esim. Frank's
1 dl vähäsuolaista voita
Sinihomejuustodippi:
200 g ranskankermaa
100 g sinihomejuustoa hienoksi murustettuna
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
Kurkku- ja porkkanapölkkyjä
Resepti
Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Levittele siivet uunipellille ja paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja pinnalta rapsakoita. Tee siipien paistuessa dippikastike.
Sekoita ranskankerma ja hienoksi murustettu sinihomejuusto huolellisesti ja mausta rouhitulla mustapippurilla.
Kuumenna siipikastike kattilassa ja vatkaa kylmä voi joukkoon, kunnes kastike on emulgoitunut sileäksi. Sekoita siipikastike paistettujen siipien joukkoon ja tarjoa vaikkapa kurkku- ja porkkanapölkkyjen kera.
Vinkki:
Jos haluat siivet rapsakammiksi, paista ensin 20 minuuttia ja käännä ne ympäri. Jatka paistamista, kunnes toinenkin puoli on kauniisti paistunut ja rapea.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon