Burmalainen kana ja chilidippi Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Burmalainen kana ja chilidippi

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Burmalaisessa keittiössä maistuvat erityisesti Kiinan ja Intian ruokakulttuurien vaikutukset. Toisiaan täydentävien mausteiden vivahteet sopivat täydellisesti kanan seuraksi. Kananpojan paistileikkeet marinoidaan maukkaiksi cayennepippurin, kurkuman ja inkiväärin kanssa. Broileriherkun kruunaa tymäkkä chilidippi. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

60 min

4-6 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

2 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g

Marinadi:
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
1 tl cayennepippuria
3 cm:n pala inkivääriä raastettuna
4 valkosipulin kynttä raastettuna
2 rkl kalakastiketta
+ kasviöljyä paistamiseen 

Dippikastike:
2 rkl chililastuja
3 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
1 rkl kalakastiketta
3 rkl sokeria
2 rkl riisietikkaa
yhden limen mehu 

Viimeistelyyn:
1 dl maapähkinöitä murskattuna
3 salottisipulia ohuina renkaina
rapeaa hot dog -sipulia


Resepti

Laita paistileikkeet astiaan ja sotke mukaan marinadin ainekset. Anna marinoitua puoli tuntia ja siirrä huoneenlämpöön.

Tee dippikastike. Mittaa pannulle 1,5 dl vettä ja chililastut. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna kuplia 5 minuuttia. Sekoita neste muiden kastikeainesten kanssa ja surauta sauvasekoittimella.

Kuumenna öljy pannulla ja paista paistileikkeet kypsiksi kahdessa erässä. Kääntele paloja paiston aikana. Tarjoa dippikastikkeen ja keitetyn riisin kera.

Viimeistele maapähkinämurskalla, salottirenkailla, hodarisipulilla ja korianterilla.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon