Burmalainen kana ja chilidippi
Burmalaisessa keittiössä maistuvat erityisesti Kiinan ja Intian ruokakulttuurien vaikutukset. Toisiaan täydentävien mausteiden vivahteet sopivat täydellisesti kanan seuraksi. Kananpojan paistileikkeet marinoidaan maukkaiksi cayennepippurin, kurkuman ja inkiväärin kanssa. Broileriherkun kruunaa tymäkkä chilidippi. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4-6 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g
Marinadi:
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
1 tl cayennepippuria
3 cm:n pala inkivääriä raastettuna
4 valkosipulin kynttä raastettuna
2 rkl kalakastiketta
+ kasviöljyä paistamiseen
Dippikastike:
2 rkl chililastuja
3 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
1 rkl kalakastiketta
3 rkl sokeria
2 rkl riisietikkaa
yhden limen mehu
Viimeistelyyn:
1 dl maapähkinöitä murskattuna
3 salottisipulia ohuina renkaina
rapeaa hot dog -sipulia
Resepti
Laita paistileikkeet astiaan ja sotke mukaan marinadin ainekset. Anna marinoitua puoli tuntia ja siirrä huoneenlämpöön.
Tee dippikastike. Mittaa pannulle 1,5 dl vettä ja chililastut. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna kuplia 5 minuuttia. Sekoita neste muiden kastikeainesten kanssa ja surauta sauvasekoittimella.
Kuumenna öljy pannulla ja paista paistileikkeet kypsiksi kahdessa erässä. Kääntele paloja paiston aikana. Tarjoa dippikastikkeen ja keitetyn riisin kera.
Viimeistele maapähkinämurskalla, salottirenkailla, hodarisipulilla ja korianterilla.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon