Chapati-leivät kanatäytteellä

Chapati-leivät kanatäytteellä

icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Chapati-leivät kanatäytteellä vievät makuhermot ja ajatukset suoraan Intiaan. Nimestään huolimatta leipien teko on helppoa. Jokainen voi koota oman leipänsä itse ja vain mielikuvitus on rajana mitä kaikkea muuta teemaan sopivaa laittaa Chapati-leipien lisäksi tarjolle. Namaste!

45 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen Kalkkunan Fileepihvi miedosti suolattu 400 g

1 rkl rypsiöljyä
2 dl basmatiriisiä
pieni romainesalaatti
4 rkl valmista mangochutneyta (esim. Santa Maria tai SpiceUp!)
4 rkl turkkilaista jogurttia
1 chilipalko ohuina renkaina

Chapati-leipä:
1 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
n. ½ dl vettä
½ dl oliiviöljyä voiteluun


Resepti

Valmista ensin leipä. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja vaivaa yleiskoneella 5 minuuttia tai käsin 10 minuuttia. Leikkaa taikina neljään palaan ja pyöritä palat palloiksi. Anna taikinapallojen levätä kymmenisen minuuttia.

Kaulitse palat ohuiksi letuiksi jauhoja apuna käyttäen. Paksuus tulee olla suunnilleen tortillan luokkaa.

Kuumenna paistinpannu hyvin kuumaksi, voitele chapatin pinta oliiviöljyllä molemmin puolin. Paista pannulla noin 30 sekuntia. Kurkkaa leivän alle – paistopinnassa saa olla reilun ruskeita kohtia ennen kääntämistä. Paista kääntämisen jälkeen vielä toiset 30 sekuntia ja toista sama muillekin leiville. Anna jäähtyä.

Keitä basmatiriisi suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Paista fileepihvit kuumalla pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Aseta leivät lautasille ja laita leipien päälle riisiä ja salaatinlehtiä.

Asettele fileepihvejä leiville ja valuta päälle jogurtttia ja mangochutneyta. Viimeistele chilirenkailla ja kääri rulliksi.

Reseptivinkkejä: