Chicken Kara-Age
Teksasin pääkaupungissa Austinissa toimivan East Side Kings -katuruokakärryn suosituimpaan annokseen perustuva kanaherkku. Japanilaiseen tapaan valmistetut kananpojan paistileikkeet maustetaan thai-tyyliin ja fuusio toimii kuin häkä. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g
Marinadi:
2 dl kalakastiketta
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
2 dl sokeria
12 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 Thai-chiliä karkeasti pilkottuna
Paistamiseen ja tarjoiluun:
rypsiöljyä paistamiseen
2 dl Maizenaa
puolikas sipuli ohueksi siivutettuna
2 jalapeñoa ohueksi siivutettuna
2 dl makeaa chilikastiketta (Mae Ploy on East Side Kingsin valinta)
suolaa
tuoretta korianteria
tuoretta minttua
tuoretta basilikaa
Resepti
Pilko kananpojan paistileikkeet sopivan kokoisiksi suupaloiksi.Yhdistä kaikki marinadin ainekset.
Ota 1,5 dl marinadia syrjään myöhempää käyttöä varten. Kaada loput marinadista broileripalojen päälle, peitä ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Valuta kanat marinadista. Heitä marinadi pois.
Kaada korkeareunaiseen kattilaan 8 dl öljyä. Lämmitä öljy 180-asteiseksi (voit valmistaa kanat myös frittikeittimessä). Pyörittele kanapalat maissitärkkelyksessä ja uppopaista pienissä erissä, kunnes palat ovat pinnaltaan rapeita ja kullankeltaisia.
Valuta friteeratut palat ja siirrä tarjoiluastiaan. Lisää sipuli, jalapeñot, syrjään jätetty marinadi-maustekastike ja chilikastike.Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa suolaa. Koristele silputulla mintulla, korianterilla ja basilikalla.
Tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kera.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Laktoositon