Chipotle-kanavartaat

Chipotle-kanavartaat

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Päädyin chipotle-kanavartaisiin, koska postauksessani kyseessä on Amerikka ja latinosuuntaus. Lähdin siis luomaan ruokaa, joka yhdistäisi nämä, ja olisi samalla nopea sekä helppo ihan kenelle tahansa. Myös nykyään kovassa huudossa oleva katuruokatyyli oli helppo napata mukaan. Mikä sen paremmin yhdistäisi nämä kaikki yhdeksi kuin pieni chilipotlen polte, cuagamole, salsa sekä tortillat. Ripaus kunnon Amerikan meininkiä on juustonaksuista tehtävä kuorrutus vartaille. Tämä resepti noudattaa katukeittiön perusteita ja on hyvän makunsa lisäksi myös äärettömän helppo valmistaa ja bonuksena vielä mielettömän nopea ruoka myös valmistaa.

20 min

4-6 annosta annosta

  • Uuniin Uuniin
  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® miedosti suolattu 760 g

2 dl valmista Chipotlekastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl fariinisokeria
50 g juustonaksuja murskattuna
suolaa (oman mukaan)

Mangosalsa:
2 kpl Mangoa
2 limen mehu
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
2 rkl omenaviinietikkaa
1 puntti korianteria
1 sipuli pieneksi silputtuna
1 punainen chili
1 punainen jalapeno

Cuagamole:
4 avokadoa
1½ punttia korianteria silputtuna
1 limen mehu
1 punainen chili
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
½ tl chilijauhetta
1 yksikyntinen valkosipuli raastettuna
½ sipuli pieneksi silputtuna
2 rkl kermaviiliä


Resepti

Laita varrastikut kylmään veteen  ½ tuntia ennen paistamista jotta ne eivät pala. Sekoita chipotle, tomaattipyreetä ja fariinisokeri keskenään. Mausta kanat suolalla ja puolita fileet pituussuunnassa. Valele lihat chipotlekastikkeella ja pujota varrastikkuihin (2 fileetä per varras). 

Grillaa grillissä 3-5min per puoli tai uunissa grillivastusten alla 250 asteessa n.5min per puoli. Valele uudelleen chipotlekastikkeella ja pyörittele juustonaksumurskassa. 

Tarjoa mangosalsan, cuagamolen sekä tortillalättyjen kera.

Mangosalsa:
Kuutioi mango, pilko chili ja jalapeno ja yhdistä sekaan sipuli sekä korianteri. Sekoita. Yhdistä limen mehu, etikka, sokeri ja suola keskenään ja maistele itsellesi sopiva maku. Maun tulisi olla makea.

Yhdistä nesteet ja chli, jalapeno, sipuli, mangoseos. Anna maustua hetki kylmässä ennen tarjoilua.

Cuagamole:
Halkaise avocado, poista kivi ja lusikoi sisus blenderiin. Laita kaikki loputkin ainekset blenderiin avocadon sekaan ja soseuta. Cuagamolen ei tarvitse olla täysin sileää. Jos et omista blenderiä, niin voit valmistaa cuagamolen myös morttelissa tai kipossa. Kypsä avocado soseutuu todella helposti. Jos et löydä kypsiä avocadoja, niin kannattaa unohtaa cuagamole. Cuagamolen maku perustuu nimenomaan kypsään, herkulliseen avocadoon.

Onko nälkä? -blogin takana on kokki, joka kokkaa työkseen ja harrastuksena. Hurahtanut pohjoismaisiin makuihin. Täältä löytyy tämä resepti.