Coq au vin - kukkoa viinissä
Kukkoa viinissä on ranskalaisen keittiön ikiklassikko, joka maistuu myös meille villin pohjolan väelle. Pitkähköstä raaka-ainelistasta huolimatta tämä herkku on helppo valmistaa. Bon appétit!
4-6 annosta
-
Uuniin
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Koipipala maustamaton n. 1 kg
1 pkt HK Amerikan pekoni® 170 g
1/2 pullo punaviiniä
½ l kanalientä
1 sipuli pilkottuna
1 porkkana pilkottuna
1 sellerinvarsi pilkottuna
10 valkosipulin kynttä viipaloituna
½ pnt timjamia
2 laakerinlehteä
2 rkl vehnäjauhoja
oliiviöljyä paistamiseen
voita paistamiseen
15 pientä salotti, tai helmisipulia
100 g herkkusieniä puolitettuna
4 rkl tomaattipyreetä
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
Resepti
Pyörittele koipipalat vehnäjauhoissa ja paista isossa padassa voi-oliiviöljyseoksessa kaunis väri. Siirrä sivuun odottamaan. Freesaa sipuli, porkkana, sellerivarsi, helmisipulit, herkkusienet ja valkosipulit samassa padassa niin, että saavat hieman väriä ja alkavat pehmetä. Kuutioi ja paista pekoni paistinpannulla.
Lisää joukkoon ruskistetut kananpojan koivet, paistettu pekoni, tomaattipyree, laakerinlehdet, timjaminoksat ja punaviini. Anna kiehua niin, että punaviinistä on jäljellä noin puolet ja lisää kanaliemi. Mausta suolalla ja mustapippurilla
Anna kiehua hiljalleen noin 1,5 tuntia välillä sekoitellen. Voit myös loppukypsentää padan 160 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Tarjoa keitetyn riisin ja salaatin kera.