Empanadas

Empanadas

Kokonaisaika: 70 min
Kypsennysaika: 35 min
Työaika: 35 min
  • Uuniin

    Uuniin

  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Mausta kananpojan jauheliha suolalla. Lämmitä öljy pannulla. Ruskista jauheliha pannulla noin 7-8 minuutin ajan. Nosta kulhoon.
  • Laita pannulle hieman lisää öljyä. Notkistele pannulla paprika ja sipuli, noin 10-12 minuuttia. Lisää kumina, savupaprika ja chililastut. Paista vielä pari minuuttia.
  • Yhdistä kulhossa paprika-sipuliseos ja paistettu broilerijauheliha. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kananmunat ja valkopippuri. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  • Lämmitä uuni 190-asteiseksi. Jaa taikina kahteentoista osaan ja pyörittele palloiksi.
  • Kaulitse pallot jauhotetulla alustalla läpimitaltaan noin 15 cm:n lätyiksi.
  • Laita kunkin lätyn keskelle täytettä kolme ruokalusikallista. Käännä taikina puoliympyräksi ja painele reunat varovasti kiinni.
  • Laita empanadat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa noin 30-35 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Taikina

  • Lämmitä vesi ja voi kattilassa keskilämmöllä, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä hieman.
  • Sekoita jauhot ja suola isossa kulhossa. Tee jauhokasan keskelle reikä ja kaada voisula jauhojen sekaan vähän kerrallaan jatkuvasti sekoittaen. Vaivaa sileäksi taikinaksi.
  • Kääri taikina muovikelmuun ja anna jäähtyä jääkaapissa pari tuntia.

Tällä tuotteella onnistut

Kokeile reseptejä