Empanadas
Latinomaailman lihis. Tässä ohjeessa täytettä maustetaan tulisella savupaprikalla, jonka sijasta voi toki käyttää miedompaa dolcea. Taikinan voit tehdä vaikka päivää ennen valmiiksi jääkaappiin odottelemaan. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4 annosta
-
Uuniin
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan jauheliha 400 g
suolaa
1 dl oliiviöljyä
1 iso punainen paprika siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1 iso sipuli hienonnettuna
2 tl juustokuminaa
2 tl tulista savupaprikajauhetta
1 tl chililastuja
2 kovaksi keitettyä kananmunaa kuorittuna ja hienonnettuna
½ tl valkopippuria
empanadas-taikinaa (ks. ohje alhaalla)
Taikina
2,5 dl vettä
200 g voita
9 dl vehnäjauhoja + vähän jauhottamiseen
2 tl suolaa
Resepti
Mausta kananpojan jauheliha suolalla. Lämmitä öljy pannulla. Ruskista jauheliha pannulla noin 7-8 minuutin ajan. Nosta kulhoon.
Laita pannulle hieman lisää öljyä. Notkistele pannulla paprika ja sipuli, noin 10-12 minuuttia. Lisää kumina, savupaprika ja chililastut. Paista vielä pari minuuttia.
Yhdistä kulhossa paprika-sipuliseos ja paistettu broilerijauheliha. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kananmunat ja valkopippuri. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Lämmitä uuni 190-asteiseksi. Jaa taikina kahteentoista osaan ja pyörittele palloiksi.
Kaulitse pallot jauhotetulla alustalla läpimitaltaan noin 15 cm:n lätyiksi.
Laita kunkin lätyn keskelle täytettä kolme ruokalusikallista. Käännä taikina puoliympyräksi ja painele reunat varovasti kiinni.
Laita empanadat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa noin 30-35 minuuttia kauniin ruskeiksi.
Taikina:
Lämmitä vesi ja voi kattilassa keskilämmöllä, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä hieman.
Sekoita jauhot ja suola isossa kulhossa. Tee jauhokasan keskelle reikä ja kaada voisula jauhojen sekaan vähän kerrallaan jatkuvasti sekoittaen. Vaivaa sileäksi taikinaksi.
Kääri taikina muovikelmuun ja anna jäähtyä jääkaapissa pari tuntia.
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen