Galinhada
Galinhada on brasilialainen vastine espanjalaiselle paellalle, ja sen pääraaka-aineet ovat kana, riisi ja kasvikset.
6 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale valkosipuli 450 g
1 pkt Kariniemen Kananpojan Kanapekoni Grillimakkara 260 g
200 g pakastevihanneksia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl kurkumaa
8 dl kanalientä
2 laakerinlehteä
3 dl pitkäjyväistä riisiä (huuhdeltuna)
2 tomaattia kuutioituina
suolaa
rouhittua mustapippuria
½ ruukkua korianteria
½ ruukkua lehtipersiljaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
suolaa maun mukaan
3 rkl rypsiöljyä
Resepti
Viipaloi makkarat ja paista ne kauniin värisiksi paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Siirrä makkarat sivuun ja lisää pannulle kanasuikaleet. Paista kauniin värisiksi ja siirrä sivuun. Lisää pannulle hienonnettu pakastevihannekset, valkosipuli ja kurkuma. Kuullota. Lisää sipulin joukkoon paistetut kanat, makkarat, tomaatti ja laakerinlehdet. Lisää joukkoon kanaliemi ja kiehauta. Lisää huuhdeltu riisi kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen kiehuen ja välillä sekoitellen, kunnes riisi on kypsää ja galinhada on paellamainen rakenteeltaan. Lisää tarvittaessa välillä kanalientä, mikäli koostumuksesta uhkaa tulla liian tiukka. Viimeistele valmis galinhada tuoreilla yrteillä.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon