Grillattua kananpojan paistileikettä karibialaisittain, bataattipyreetä ja karamellisoitua pähkinää

Grillattua kananpojan paistileikettä karibialaisittain, bataattipyreetä ja karamellisoitua pähkinää

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Sopivan tulisen paistileikkeen poltteeseen täydellinen lisuke on silkkisen pehmeä bataattipyree. Jauhettu korianteri ja ripaus kardemummaa maustavat bataattipyreen trendikkäästi karibialaisittain.

60 min

4 annosta

  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g

2 rkl jamaikalaista jerk-maustetta
3 rkl oliiviöljyä
suolaa

Bataattipyre:


1 iso bataatti (n. 600 g)
0,75 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
2 tl jauhettua korianteria
ripaus hienoa kardemummaa

Pähkinä:

½ dl cashewpähkinöitä
½ dl maapähkinöitä
½ dl pistaaseja
½ dl tomusokeria

Lisäksi:

1,5 dl karibialaista mango-habanerokastiketta (linkki reseptiin sivupalkissa)


Resepti

Hiero jerk.mauste ja oliiiviöljy paistileikkeiden pintaan. Anna maustua tunnin ajan.

Paahda kokonainen bataatti kuorineen grillissä tai 160 asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes se on kypsä. Voit tarkistaa kypsyyden tökkäämällä veitsen bataattiin, mikäli bataatti tuntuu pehmeältä, se on valmis soseutettavaksi. Laita bataatin grillauksen puolessa välissä paistileikkeet grilliin ja grillaa noin puoli tuntia välillä käännellen. Kuori bataatti ja laita blenderiin kerman, suolan, korianterin ja kardemumman kanssa. Soseuta sileäksi pyreeksi.

Laita pähkinät tomusokerin kanssa paistinpannulle ja paahda keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes pähkinät karamellisoituvat. Levitä pähkinät leivinpaperille ja jäähdytä.

Tarjoa grillatut paistileikkeet bataattipyreen, karibialaisen mango-habanerokastikkeen ja veitsellä rouhittujen karamellisoitujen pähkinöiden kera.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon