Grillatut aprikoosit, Vanilija Chantilly ja paahdettua kauraa
Taivaallinen jälkiruoka päättää hyvän kanaillallisen. Voit halutessasi valmistaa vanilja chantillyn sekä paahdetun kauran etukäteen ja keskittyä pelkkään grillaamiseen.
4 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
6 kpl aprikooseja
2 dl sokeria
5 dl vettä
Vanilija Chantilly:
5 dl kermaa
½ dl tomusokeria
3 rkl vaniliinisokeria
Paahdettu kauraa:
2 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
100g voita
Resepti
Poista aprikooseista kivet ja leikkaa ne neljään osaan. LKiehauta kattilassa vesi ja sokeri.. Kaada sokeriseos leikattujen aprikoosien päälle ja anna marinoitua noin 10-15 min. Grillaa tämän jälkeen aprikooseihin kaunis grilliraita.
Vanilija Chantilly:
Vatkaa kermavaahdosta kevyttä vaahtoa. Lisää joukkoon tomusokeri sekä vaniliinisokeri.
Paahdettu kauraa:
Sekoita kulhossa sokeri, vehnäjauho sekä kaurahiutale. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita huolellellisesti. Laita uunipellille tasaisesti ja paista kauniin kullanruskeaksi 160 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoile grillattujen aprikoosien ja Vanilija Chantillyn kanssa.