Hunaja-valkosipulikalkkunaa ja perunaa padassa
Tämä yhden padan ihme helpottaa arkea, sillä tiskivuorta ei pääse syntymään. Ja mikä parasta, tämä lämmittävä pataruoka on myös äärimmäisen herkullinen.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kalkkunan Fileepihvi miedosti suolattu 400 g
suolaa
mustapippuria
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl voita
4 valkosipulinkynttä hienonnettuina
1 sipuli lohkoina
500 g kiinteitä perunoita kuutioina
0,5 dl hunajaa
1 dl soijaa
2 rkl valkoviinietikkaa
tuoreita yrttejä, kuten lehtipersiljaa ja basilikaa
Resepti
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Mausta kalkkunan fileet suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin.
3. Kuutioi perunat, leikkaa sipuli lohkoiksi ja hienonna valkosipuli.
4. Laita pataan voi ja öljy ja paista padassa kalkkunoihin väri. Ota kalkkunat hetkeksi pois padasta.
5. Lisää pataan sipulit, valkosipuli ja perunat ja paista n. 5 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
6. Lisää joukkoon hunaja, soija ja valkoviinietikka ja kiehauta.
7. Nosta kalkkunan fileet pataan perunoiden päälle.
8. Nosta pata uuniin ja kypsennä 18-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
9. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon