Hunajainen kanasalaatti ja granaattiomena-vinegrette
Terveellinen salaatti syntyy Kariniemen hunajalla maustetuista broilerisuikaleista. Granaattiomenoista saat maukkaat siemenet salaattiin ja mehun vinaigretteen.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale hunaja 300 g
runsaasti erilaisia salaatteja (esim. jääsalaatti, tammenlehvä ja punainen salanova)
½ kurkku
250g kirsikkatomaatteja
granaattiomenan siemeniä
Granaattiomena-vinegrette:
1 granaattiomenan mehu
2 rkl vaaleaa balsamicoetikkaa tai valkoviinietikkaa
½ dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
Resepti
Paista fileesuikaleet pannulla kauniin ruskeiksi ja anna jäähtyä hieman. Asettele pestyt salaatit vadille ja ripottele päälle paloitellut kurkut ja puolitetut kirsikkatomaatit. Asettele päällimmäiseksi paistetut fileesuikaleet sekä granaattiomenan siemenet ja mausta vinegretellä.
Granaattiomena-vinegrette: Halkaise granaattiomena. Aseta puolikas kerrallaan kuperalle kämmenelle astian ylle ja kopistele voimakkaasti lusikalla kuorta vasten, jolloin siemenet irtoavat ja omenan punainen mehu valuu alla olevaan astiaan. Vältä omenan valkoisen osan joutumista siementen tai mehun joukkoon, sillä se on maultaan kitkerää. Säästä siemenet salaattia varten ja sekoita mehun joukkoon kaikki muut vinegreten ainekset.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen