Hunajaista kananpoikaa uunissa ja parmesaani-lohkoperunoita
Kolmekymmentä vuotta, eikä suotta! Hunajamarinadi on ihastuttanut suomalaisia jo kolmenkymmenen vuoden ajan ja nyt se valloittaa sydämet isoiksi leikattujen reilujen fileesuikaleiden muodossa. Reilut fileesuikaleet sopivat oivallisesti esimerkiksi tähän helppoon yhden vuoan ihmeeseen, jonka seurana maistuvat parmesaanilla viimeistellyt lohkopotut.
4 annosta
-
Uuniin
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale hunaja 650 g
140 g fetajuustoa aurinkokuivattu tomaatti -öljyssä
200 g kirsikkatomaatteja
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
Parmesaanilohkoperunat:
600 g jauhoisia perunoita, esim. Rosamunda
1 dl raastettua parmesaania
suolaa
Lisäksi:
rypsiöljyä
Resepti
Viipaloi valkosipulinkynnet sekä chili. Puolita kirsikkatomaatit. Voitele uuninkestävä vuoka rypsiöljyllä ja levitä kanasuikaleet vuokaan. Ripottele pinnalle fetajuusto, chili, valkosipuli ja kirsikkatomaatit. Lorauta pintaan fetajuuston öljyä. Rouhi päälle mustapippuria ja paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja paistos kauniisti paistunut. Tarjoa esimerkiksi parmesaanilohkoperunoiden ja raikkaan salaatin kera.
Lohko perunat veneenmallisiksi ja pyöräytä lohkot rypsiöljyssä. Mausta suolalla. Paahda lohkoperunoita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, perunoiden koosta riippuen. Kippaa paahdetut perunat kulhoon ja raasta päälle reilusti parmesaania. Tarjoa.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon