Italialainen chilikana
Robustia. Eteläisen Italian inspiroimaa ruokaa ei ole finesseillä rasitettu, mutta maut ovat kohdallaan. Punaviinietikkaa voi todellakin lorauttaa mukaan reilusti, sillä se antaa tälle ruokalajille tarvittavaa hapokkuutta ja luonnetta. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 kpl kokonainen Kananpoika
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 tl mustapippuria
3 paprikaa
6 valkosipulinkynttä ohuina siivuina
1 rkl chililastuja
1 dl punaviinietikkaa
puolikas ruukku oreganoa
Resepti
Leikkaa kananpoika kahdeksaan osaan. Kuumenna öljy uuninkestävällä pannulla. Mausta broilerin palat suolalla ja pippurilla. Ruskista kanapalat kauttaaltaan kullanruskeiksi ja aseta sivuun.
Puolita paprikat ja poista sisukset. Leikkaa paprikat sentin paksuiksi viipaleiksi ja paista niitä kanapaloista valuneessa rasvassa, kunnes viipaleet alkavat pehmetä.
Lisää valkosipuli ja chililastut. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää punaviinietikka ja sekoita hyvin.
Lisää kanapalat niistä mahdollisesti valuneiden nesteiden kera nahkapuoli ylöspäin pannulle paprikoiden päälle ja mausta oreganolla.
Laita pannu 180-asteiseen uuniin ilman kantta ja kypsennä noin 40 minuuttia. Tarjoa rosmariinilla maustetussa oliiviöljyssä paistettujen perunoiden kera. Ja vihreä salaatti toimii aina. Tässäkin.
Vinkki:
Jos viitsit, voit käyttää uunissa etukäteen paistettuja paprikoita, joista on poistettu kuoret, tai vastaavaa tuotetta säilykkeenä, mutta ei se välttämätöntä ole.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen