Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Italialainen tomaatti-kana-leipäkeitto Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Italialainen tomaatti-kana-leipäkeitto

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Ilman leipää soppa kuin soppa jää vähän vajaaksi. Tässä leivät laitetaan ranskalaisen sipulikeiton tapaan lautasille ja soppa kauhotaan päälle. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

40 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

2 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g

1 sipuli hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä ohuina siivuina
1 dl tomaattipyreetä
1,5 l kanalientä
2 tölkkiä tomaattimurskaa
2 rkl hienoa sokeria
4 rkl sherryviinietikkaa tai punaviinietikkaa
1 tl chililastuja
2 tl savupaprikaa (makeaa)
1 tölkki voipapuja valutettuna
1 mozzarella tai burrata paloiksi revittynä
4 viipaletta maalaisleipää paahdettuna

Viimeistelyyn (jos haluat myös silmänruokaa)
basilikanlehtiä
herneenversoja
oliiviöljyä


Resepti

Mausta kananpojan fileesuikaleet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä ja paista fileesuikaleita noin viisi minuuttia kypsiksi. Nosta kypsät suikaleet sivuun.

Lisää pannulle öljyä, sipuli ja valkosipulit. Paista jatkuvasti sekoitellen noin viisi minuuttia. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista pari minuuttia

Lisää kanaliemi, tomaattimurska, sokeri, etikka, chili ja savupaprika. Anna hautua 20 minuuttia. Lisää sitten pavut ja broilerin fileesuikaleet ja keitä vielä viisi minuuttia.

Laita paahdetut leipäsiivut soppalautasten pohjalle ja kauho päälle keittoa. Laita päälle mozzarellaa ja koristele basilikalla, herneenversoilla ja oliiviöljyllä.

 

Vinkki
Kunnon buffalomozzarella tai kermanen burrata kruunaa sopan, mutta ilmankin se maistuu mainiolta.

  • Laktoositon Laktoositon
Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.