Kalkkunaa Lyonnaise
Bonjour! Kariniemen Kalkkunan Fileepihvit rakuunakermakastikkeessa on ratkaisu ranskalaisen ruoan himoon. Kalkkunan Fileepihvit ovat mureaa purtavaa ja valmistuskin on simppeliä. Bon appétit!
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kalkkunan Fileepihvi miedosti suolattu 400 g
1 rkl voita
1 sipuli kuutioituna
2 kpl valkosipulinkynsiä silputtuna
2 kpl laakerinlehtiä
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 dl punaviinietikkaa
2 dl kanalientä
200 g crème fraîchea
1 rkl rakuunaa hienonnettuna
oliiviöljyä
mustapippuria
maissitärkkelystä suurustamiseen
Resepti
Mausta Kalkkunan Fileepihvit mustapippurilla ja paista voi-öljyseoksessa noin 10 minuuttia välillä kääntäen.
Kuullota sipulit pehmeäksi ja lisää joukkoon tomaattipyree sekä laakerinlehdet. Kaada joukkoon punaviinietikka ja anna kiehua, kunnes etikka on lähes kokonaan haihtunut. Lisää joukkoon kanaliemi ja crème fraîche, kiehauta ja suurusta tarvittaessa. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu rakuuna.
Tarjoa vaikkapa uunissa paahdettujen juuresten ja viinietikalla maustetun salaatin kanssa.