Kalkkunan joulufilee airfryerissa
Airfryer on masiina, joka alkaa yhä useammasta taloudesta löytymään. Sitä ei kannata joulun aikaankaan unohtaa kaappiin pölyyntymään, vaan se kannattaa ladata esimerkiksi tällä herkullisella ja helpolla joulun kalkkunanfileellä.
4 annosta
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kalkkunan Filee maustamaton n. 1,1 kg
1 rkl karkeaa Dijonia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/3 ruukkua rakuunaa hienonnettuna
2 rkl raastettua parmesaania
2 rkl korppujauhoa
suolaa
Resepti
Mausta kalkkunan filee suolalla ja jätä huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Sekoita Dijon ja hunaja keskenään. Sekoita hienonnettu rakuuna, parmesaani ja korppujauhot keskenään.
Sivele fileen pinta hunajasinapilla. Jauhota filee parmesaani-yrtti-korppujauhoseoksella kauttaaltaan. Aseta filee airfryerin paistopesään ja kypsennä 130 asteessa noin 55 minuutin ajan, kunnes fileen sisälämpö on 72 astetta. Nosta lopuksi lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 3 minuuttia, kunnes kuorrute on kauniin kullanruskea. Anna fileen vetäytyä ainakin 10 minuuttia ennen viipaleiksi leikkaamista.
-
Laktoositon