Kana-Caesar Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Kana-Caesar

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Ikinuorta. Puhki kulunut klisee? Höpöhöpö, ikinuori klassikko, joka ei vanhene koskaan. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

30 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® maustamaton 690 g

suolaa ja mustapippuria
kasvisöljyä paistamiseen
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl oliiviöljyä
4 viipaletta päivän vanhaa
hapanjuurileipää
2 roomansalaatin kerää krouvisti
revittynä
3 anjovisfileetä
1 keltuainen
puolikkaan sitruunan mehu
kourallinen hienoksi raastettua
parmesaania


Resepti

Suolaa ja pippuroi kananpojan fileepihvit. Lämmitä öljy keskilämmöllä pannulla ja paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi, noin 2-3 minuuttia per puoli. Laita sivuun, peitä foliolla ja anna maustua vartin. Leikkaa siivuiksi.

Murskaa valkosipulit ja lisää öljyn sekaan. Anna maustua ainakin tunnin ajan.

Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja leikkaa leipäviipaleet krutonkikuutioiksi. Aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele päälle vähän valkosipuliöljyä. Paista noin 15 minuuttia, kunnes krutonkikuutiot ovat kullankeltaisia ja rapeita.

Murskaa anjovisfileet salaattiastian pohjalla tahnaksi. Sekoita mukaan keltuainen ja lopuksi vähän kerrallaan loput valkosipuliöljystä, kunnes sinulla on paksuhko kastike. Kaada mukaan sitruunanmehu ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Laita salaatinlehdet ja viipaloidut broilerin fileepihvit kulhoon ja sekoita niin, että lehdet ja liha kostuvat kastikkeesta kauttaaltaan. Lisää lopuksi parmesaani ja sekoita hyvin uudelleen. Ripottele päälle krutongit ja tarjoa heti.

  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen