Kana-perunavartaat ja kreikkalainen papusalaatti
Keitä kerralla iso kattilallinen uusia perunoita ja grillaa ylijääneistä potuista seuraavana päivänä herkullisia kanavartaita. Lisukkeeksi broilerille sopii Välimeren terveellinen salaatti kastikkeineen.
4-5 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® yrtti-valkosipuli 350 g
8-10 keskikokoista kypsää varhaisperunaa
½ dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/3 punaista chilipaprikaa hienonnettuna
Kreikkalainen papusalaatti:
1 ruukku jääsalaattia
4 chocmande-tomaattia tai muita tomaatteja
1 suippopaprika
200 g fetajuustoa
1 dl kalamata-oliiveja
1 punasipuli
½-1 kurkku
285 g luomu papumix tai muita kypsiä papuja
tuoretta oreganoa tai basilikaa
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
mustapippuria maun mukaan
Resepti
Paloittele Minuuttipihvit reilun kokoisiksi suupaloiksi. Puolita kypsät varhaisperunat. Sekoita oliiviöljy, sitruunan mehu, suola, mustapippuria myllystä ja hienonnettu valkosipulinkynsi, sekä hienonnettu chilipaprika keskenään. Sekoita varhaisperunat marinadissa. Pujota ainekset varrastikkuihin ja grillaa kuumassa grillissä molemmin puolin.
Valmista salaatti.
Paloittele jääsalaatti, tomaatit, paprika ja fetajuusto. Sekoita ainekset keskenään. Lisää kalamata-oliivit ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Paloittele kurkku. Valuta pavut ja lisää ne salaatin joukkoon. Koristele oreganolla tai basilikalla.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta valmis kastike salaatin joukkoon.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Runsasproteiininen
-
Vähärasvainen