Kana-perunavartaat ja kreikkalainen papusalaatti

Kana-perunavartaat ja kreikkalainen papusalaatti
Sydänmerkki

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Keitä kerralla iso kattilallinen uusia perunoita ja grillaa ylijääneistä potuista seuraavana päivänä herkullisia kanavartaita. Lisukkeeksi broilerille sopii Välimeren terveellinen salaatti kastikkeineen.

20 min

4-5 annosta

  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® yrtti-valkosipuli 350 g

8-10 keskikokoista kypsää varhaisperunaa
½ dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/3 punaista chilipaprikaa hienonnettuna 

Kreikkalainen papusalaatti:
1 ruukku jääsalaattia
4 chocmande-tomaattia tai muita tomaatteja
1 suippopaprika
200 g fetajuustoa
1 dl kalamata-oliiveja
1 punasipuli
½-1 kurkku
285 g luomu papumix tai muita kypsiä papuja
tuoretta oreganoa tai basilikaa 

Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
mustapippuria maun mukaan


Resepti

Paloittele Minuuttipihvit reilun kokoisiksi suupaloiksi. Puolita kypsät varhaisperunat. Sekoita oliiviöljy, sitruunan mehu, suola, mustapippuria myllystä ja hienonnettu valkosipulinkynsi, sekä hienonnettu chilipaprika keskenään. Sekoita varhaisperunat marinadissa. Pujota ainekset varrastikkuihin ja grillaa kuumassa grillissä molemmin puolin. 

Valmista salaatti.
Paloittele jääsalaatti, tomaatit, paprika ja fetajuusto. Sekoita ainekset keskenään. Lisää kalamata-oliivit ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Paloittele kurkku. Valuta pavut ja lisää ne salaatin joukkoon. Koristele oreganolla tai basilikalla. 

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta valmis kastike salaatin joukkoon.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen
  • Vähärasvainen Vähärasvainen