Kana-ramenkeitto
Ihastuttava japanilainen nuudelikeitto ramen on nyt täällä. Kokeile itse niin tiedät, miksi tämä mausteinen broilerikeitto on hurmannut koko maailman.
4-6 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g
n. 1,5 l keittolientä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl miriniä
2 kananmunaa
4 kerää munanuudeleita
1 rkl rypsiöljyä
1 l sieniä (esim. siitake)
4 kiinankaalin lehteä
½ punainen chili renkaina
pari vartta kevätsipulia renkaina
Keittoliemi:
1,5 l vettä
1 kanaliemikuutio
1 sipuli suikaleina
1 porkkana viipaleina
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 punainen chili renkaina
3 rkl misotahnaa
2 rkl miriniä
3 rkl soijakastiketta
Resepti
Laita ensin liemi hautumaan: Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää joukkoon liemikuutio, sipuli, valkosipulit, porkkana ja chili. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 10 minuuttia, jonka jälkeen sammuta levy ja jätä liemi hautumaan. Kun olet saanut keiton muut ainekset valmiiksi, siivilöi liemi lisää joukkoon misotahna, mirin ja soijakastike. Tarkista vielä suolan riittävyys ja kuumenna uudelleen.
Sekoita rintafileet, soija ja mirin kulhossa. Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia.
Keitä kananmunat puolikypsiksi ja jäähdytä ne. Keitä nuudelit kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä kylmällä vedellä. Sekoita öljy joukkoon, jotta nuudelit eivät tartu toisiinsa. Viipaloi sienet, huuhtele ja suikaloi kiinankaali.
Paista rintafileitä kuumassa pannussa öljyn kera, kunnes pinta on ruskistunut. Pienennä lieden lämpöä ja anna fileiden kypsyä meheviksi. Mausta pinta lopuksi suolalla.
Tee liemi loppuun.
Kokoa annokset. Leikkaa rintafileet viipaleiksi, kuori ja halkaise munat. Lisää nuudeleita, sieniä ja kaalia keittokulhoihin. Asettele viipaloitu broileri ja munan puolikkaat keiton päälle, kaada päälle kiehuva liemi. Koristele kevätsipulilla ja chilillä.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Kevytsuolainen
-
Laktoositon
-
Vähärasvainen