Kana-valkosipulikeitto
Vampyyrit varokaa, valkosipulin tosifanien suosikkikeitto on täällä! Italialaistyyliseen broilerikeittoon kuuluu myös chorizomakkaraa, ciabatta-leipää ja muita Välimeren herkkuja. Kiehauta itsellesi etelän lämpöä ja makua talvipäivään.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale valkosipuli 450 g
4 rkl oliiviöljyä
2 kokonaista valkosipulia
50 g chorizomakkaraa
3 timjaminoksaa
½ tl savupaprikajauhetta
1 l kanalientä
4 kananmunaa
8 viipaletta ciabatta-leipää rapeiksi paahdettuina
mustapippuria myllystä
Resepti
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuleista irrotetut kynnet kuorineen. Anna kynsien kypsyä öljyssä 15 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita ja pehmeitä. Varo polttamasta! Nostele kypsät kynnet kattilasta lautaselle jäähtymään.
Purista hieman jäähtyneistä kynsistä tahnamainen valkosipuli ulos (kuoria ei tarvita). Hienonna chorizo ja paista palaset samassa kattilassa rapeiksi. Lisää loppuvaiheessa sekaan myös kanasuikaleet ja anna niiden ruskistua. Lisää joukkoon timjaminoksista revityt lehdet, valkosipulitahna ja paprikajauhe. Sekoittele hetki ja kaada joukkoon kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suolan riittävyys.
Annostele kiehuva keitto lämmitettyihin kulhoihin, riko jokaiseen kulhoon yksi kananmuna ja anna kananmunan hyytyä hetki. Riko paahdettua ciabattaa keiton joukkoon ja tarjoile.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Laktoositon