Kanaa ja herkkusieniä chilikastikkeessa
Mausteinen broilerikastike maistuu herkulliselta riisin, pastan ja perunan kanssa. Laita valitsemasi lisäke kiehumaan ja valmista sillä aikaa tulinen brasilialainen kastike makoisista sienistä.
3-4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g
25 g voita tai 2 rkl öljyä
½ tl suolaa
2 sipulia lohkoina
100 g herkkusieniä lohkoina
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
100 g tomaattipyreetä
½-1 chilipaprika hienonnettuna
5 dl vettä
muutaman timjaminoksan lehdet
1 dl kermaa + ¾ dl vehnäjauhoja
korianterin lehtiä
Resepti
Ota Kananpojan Fileesuikaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Kuori ja lohko sipulit. Lohko herkkusienet neljään osaan. Kuumenna voi tai öljy pannulla ja paista fileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta kana suolalla. Lisää pannulle sipulit, herkkusienet ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Lisää sen jälkeen tomaattipyree, hienonnettu chilipaprika, vesi ja kuivattu timjami. Anna ruoan kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Sekoita kerma ja vehnäjauhot keskenään ja lisää seos höyryävään liemeen. Kuumenna ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon korianteri. Tarkista maku ja tarjoile sitten kastike valitsemasi lisukkeen kanssa.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Runsasproteiininen