Kanahampurilainen ja savuketsuppia
Tee hampurilainen itse ketsuppia myöten, niin makuelämys on taattu ja terveellisyyskin ihan toista luokkaa kuin valmiissa. Ilahduta vieraita tai ihan vain itseäsi makoisalla broilerihampurilaisella!
4 annosta
-
Liedelle
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileepihvi hunaja 1 kg
4 viipaletta kypsytettyä cheddaria
4 hampurilaissämpylää
4 rkl savuketsuppia
2 luumutomaattia viipaleina
amerikansalaattia
marinoitua punasipulia
(hampurilaiskastiketta tai majoneesia)
Savuketsuppi:
5 kypsää tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1tl savupaprikajauhetta
½ dl punaviinietikkaa
1 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
tuoretta basilikaa
Marinoitu punasipuli:
1 punasipuli ohuina suikaleina
½ dl punaviinietikkaa
1dl rypsiöljyä
2tl sokeria
½ tl suolaa
Resepti
Aloita sekoittamalla marinadin ainekset keskenään ja lisää sitten niiden joukkoon punasipulisuikaleet. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia (mielellään yön yli) välillä sekoitellen. Valuta marinadi pois ennen tarjoilua.
Valmista seuraavaksi savuketsuppi. Tee tomaattien kuoreen viillot ja pidä niitä muutama sekunti kiehuvassa vedessä. Nosta tomaatit sitten kylmään veteen ja anna niiden jäähtyä hetki. Poista tomaateista kuori, leikkaa ne lohkoiksi ja poista kannat. Laita tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella. Laita seos kattilaan ja lisää savupaprikajauhe, etikka ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on sakeaa. Lisää kattilaan suola ja hienoksi leikattu basilika. Jäähdytä.
Grillaa tai paista pannussa Kananpojan Fileepihvit molemmin puolin. Loppuvaiheessa laita cheddarviipaleet pihvien päälle ja anna juuston hieman sulaa. Kuumenna hampurilaissämpylät grillissä tai uunissa. Täytä hampurilaiset Kananpojan Fileepihveillä, salaatilla, tomaattiviipaleilla, marinoidulla punasipulilla ja savuketsupilla. Mausta hampurilainen halutessasi vielä hampurilaiskastikkeella tai majoneesilla.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Runsasproteiininen