Kananpoika confit ja maalaissalaattia

Kananpoika confit ja maalaissalaattia

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Ranskalaista lohturuokaa. Hienosta nimestään huolimatta kananpoika-confit on helppo valmistaa, joskaan ei kovin nopea. Esivalmistelut kannattaakin aloittaa jo edellisenä päivänä.

540 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg

1 l rypsiöljyä/ankanrasvaa
1 pnt timjamia
6 kpl valkosipulin kynttä
2 rkl karkeaa merisuolaa

200 g erilaisia salaatteja (esim. lollo rosso, sydän- ja friseesalaatti)
3 kananmunaa keitettynä tai uppomunana
2 tomaattia lohkoina
½ kurkku viipaloituna
1 dl tryffelimajoneesia
½ dl parmesaanilastuja


Resepti

Levitä koipireidet laakeaan astiaan ja hiero pintaan merisuola. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään kuudeksi tunniksi. Tämän jälkeen pyyhkäise ylimääräinen suola pois koipireisien pinnalta ja laita ne kattilaan tai pataan. Lisää päälle öljy, ankanrasva, veitsen lappeella murskatut valkosipulit ja timjamin oksat. Hauduta 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes koipireidet ovat mureita. Nosta koipireidet pois öljystä, valuta huolellisesti ja jäähdytä.

Kokoa salaatti salaatti-mixistä, tomaateista, kurkusta, uppomunista ja parmesaanilastuista.

Paista confatut koipireidet 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja tarjoa salaatin sekä tryffelimajoneesin kera.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon