Kananpoika confit ja maalaissalaattia
Ranskalaista lohturuokaa. Hienosta nimestään huolimatta kananpoika-confit on helppo valmistaa, joskaan ei kovin nopea. Esivalmistelut kannattaakin aloittaa jo edellisenä päivänä.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg
1 l rypsiöljyä/ankanrasvaa
1 pnt timjamia
6 kpl valkosipulin kynttä
2 rkl karkeaa merisuolaa
200 g erilaisia salaatteja (esim. lollo rosso, sydän- ja friseesalaatti)
3 kananmunaa keitettynä tai uppomunana
2 tomaattia lohkoina
½ kurkku viipaloituna
1 dl tryffelimajoneesia
½ dl parmesaanilastuja
Resepti
Levitä koipireidet laakeaan astiaan ja hiero pintaan merisuola. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään kuudeksi tunniksi. Tämän jälkeen pyyhkäise ylimääräinen suola pois koipireisien pinnalta ja laita ne kattilaan tai pataan. Lisää päälle öljy, ankanrasva, veitsen lappeella murskatut valkosipulit ja timjamin oksat. Hauduta 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes koipireidet ovat mureita. Nosta koipireidet pois öljystä, valuta huolellisesti ja jäähdytä.
Kokoa salaatti salaatti-mixistä, tomaateista, kurkusta, uppomunista ja parmesaanilastuista.
Paista confatut koipireidet 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja tarjoa salaatin sekä tryffelimajoneesin kera.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon