Kananpoikaa ja rhode island -dippi
Kananpojan sisäfileet ovat täsmävalinta naposteluun, illanistujaisiin ja leffaherkuksi. Ruotsalaista alkuperää olevalle rhode island -kastikkeelle löytyy varmasti yhtä monta reseptiä kuin Tukholmassa on ihmisiä. Tässä on meidän versiomme.
2-4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Sisäfileepihvi valkosipuli 500 g
2 dl pankojauhoja
1 l syväpaisto, -tai rypsiöljyä frittaamiseen
Rhode island -dippi:
1 dl crème fraichea tai paksua jogurttia
½ dl majoneesia
1 tl Tabascoa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl ketsuppia
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl sherryviinietikkaa
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Resepti
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan tunniksi.
Pyörittele kananpojan sisäfileet pankojauhoissa. Kuumenna öljy kattilassa 175 asteiseksi. Frittaa paneroituja sisäfileitä öljyssä noin 3-4 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta tikut reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi kuivumaan.
Tarjoa frittikanat rhode island -dipin ja dippivihannesten kera.
-
Laktoositon