Kananpoikaa Suprême
Kananpoikaa Suprême on takavuosien hitti ravintoloissa eikä suotta. Kanaliemeen valmistettu kermainen velouté-kastike viimeistelee mehevän kananpojan niin, että kuola valuu jopa tätä kirjoitettaessa. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton 600 g
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
Suprême-kastike:
½ l kanalientä
30 g voita
30 g jauhoja
3 rkl crème fraîchea
suolaa ja pippuria
Resepti
Kuumenna voi kattilassa tai korkeareunaisessa kasarissa. Kun voi on sulanut, lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita seosta vispilällä, kunnes se alkaa saamaan hieman väriä. Lisää mukaan kanaliemi koko ajan vatkaten. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia koko ajan sekoitellen. Sekoita lopuksi mukaan ranskankerma. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Paista kananpojan kypsiä fileitä voi-rypsiöljyseoksessa keskilämmöllä noin 6 minuuttia välillä kääntäen. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita pannun päälle kansi ja anna fileiden kypsyä miedolla lämmöllä mehevän kypsiksi.
Tarjoa kananpoikaa suprême vaikka paahdettujen perunoiden kera.
-
Laktoositon