Kananpojan cordon bleu-pyörykät

Kananpojan cordon bleu-pyörykät

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Cordon bleu eli sveitsinleike muuntuu tässä reseptissä hauskoiksi kanapyöryköiksi. Alkuperäinen cordon bleu valmistetaan vasikanleikkeestä, joka täytetään kinkulla ja juustolla, jonka jälkeen koko paketti leivitetään. Tässä reseptissä vasikka korvataan kotimaisella Kariniemen kananpojalla, eikä alkuperäisistä säännöistä piitata muutenkaan.

40 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan jauheliha 400 g

1 pkt Kariniemen Aito Savusauna kananpojanfilee 140 g
1 dl pankojauhoja
1 dl raastettua parmesaania
1 kananmuna
1 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria

Panerointiin:

5 dl pankojauhoja
1 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa

Cheddardippi:

200 g ranskankermaa
200 g cheddarkastiketta (Koskenlaskija)


Resepti

Sekoita cheddarkastikkeen ainekset keskenään ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.

Silppua leikkeleet kynnenkokoisiksi paloiksi. Yhdistä kanajauheliha, leikkelesilppu, pankojauhot, parmesaani, kananmuna, maito ja mausteet keskenään. Sekoita huolellisesti ja anna seoksen turvota 10 minuuttia.

Mittaa pankojauhot yhdelle lautaselle, vehnäjauhot toiselle ja kananmunat kolmannelle. Vatkaa munien rakenne rikki.

Pyörittele pyörykkämassasta noin kahden teelusikallisen kokoisia palleroita. Pyörittele pallerot vehnäjauhoissa, sitten kananmunamassassa ja lopuksi pankojauhoissa.

Kuumenna öljy rasvakeittimessä tai kattilassa (huomioi paloturvallisuus) 175-asteiseksi. Frittaa pyöryköitä pienissä erissä kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi noin 4 minuuttia. Laita fritatut pallerot talouspaperin päälle kuivahtamaan paiston jälkeen. Tarjoa cheddardipin kera.

  • Laktoositon Laktoositon