Kananpojan cordon bleu-pyörykät
Cordon bleu eli sveitsinleike muuntuu tässä reseptissä hauskoiksi kanapyöryköiksi. Alkuperäinen cordon bleu valmistetaan vasikanleikkeestä, joka täytetään kinkulla ja juustolla, jonka jälkeen koko paketti leivitetään. Tässä reseptissä vasikka korvataan kotimaisella Kariniemen kananpojalla, eikä alkuperäisistä säännöistä piitata muutenkaan.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan jauheliha 400 g
1 pkt Kariniemen Aito Savusauna kananpojanfilee 140 g
1 dl pankojauhoja
1 dl raastettua parmesaania
1 kananmuna
1 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
Panerointiin:
5 dl pankojauhoja
1 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
Cheddardippi:
200 g ranskankermaa
200 g cheddarkastiketta (Koskenlaskija)
Resepti
Sekoita cheddarkastikkeen ainekset keskenään ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.
Silppua leikkeleet kynnenkokoisiksi paloiksi. Yhdistä kanajauheliha, leikkelesilppu, pankojauhot, parmesaani, kananmuna, maito ja mausteet keskenään. Sekoita huolellisesti ja anna seoksen turvota 10 minuuttia.
Mittaa pankojauhot yhdelle lautaselle, vehnäjauhot toiselle ja kananmunat kolmannelle. Vatkaa munien rakenne rikki.
Pyörittele pyörykkämassasta noin kahden teelusikallisen kokoisia palleroita. Pyörittele pallerot vehnäjauhoissa, sitten kananmunamassassa ja lopuksi pankojauhoissa.
Kuumenna öljy rasvakeittimessä tai kattilassa (huomioi paloturvallisuus) 175-asteiseksi. Frittaa pyöryköitä pienissä erissä kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi noin 4 minuuttia. Laita fritatut pallerot talouspaperin päälle kuivahtamaan paiston jälkeen. Tarjoa cheddardipin kera.
-
Laktoositon