Kananpojan fileetä, karamellisoitua ruusukaalia ja selleripyreetä

Kananpojan fileetä, karamellisoitua ruusukaalia ja selleripyreetä

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 10 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Keitä sellerikuutiot pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna kerma. Valuta selleri ja soseuta kuumennetun kerman kanssa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella silkkisen pehmeäksi. Lisää kermaa pyreeseen vähän kerrallaan, jotta saat pyreen rakenteesta silkkisen, mutta kuitenkin tarpeeksi paksun. Mausta suolalla.
  • Puolita ruusukaalit. Lyö valkosipuli rikki veitsen lappeella. Sulata voi pannulla ja laita ruusukaalit sekä murskattu valkosipulinkynsi paahtumaan leikkuupinta alaspäin. Paahda muutama minuutti keskilämmöllä. Riivi pannulle timjaminoksista lehdet ja ripottele mukaan sokeri. Käännä ruusukaalit toisin päin ja jatka paahtamista muutama minuutti miedolla lämmöllä, kunnes ruusukaalit ovat kauniin värisiä ja napakan kypsiä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  • Paista kananpojan rintafileet tilkassa rypsiöljyä molemmin puolin kauniin värisiksi. Laita pannun päälle kansi tai toinen pannu ylösalaisin ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kananpoika on mehukkaan kypsää.
  • Lusikoi lautaselle selleripyreetä. Asettele päälle kanapojan rintafilee ja ruusukaalia (sekä ruusukaalin paistolientä). Viimeistele yrteillä ja tarjoa.

Kokeile reseptejä