Kananpojan fileetä, karamellisoitua ruusukaalia ja selleripyreetä

Kananpojan fileetä, karamellisoitua ruusukaalia ja selleripyreetä

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Aijjaijjai, nyt on muikean makoisaa. Kananpojan rintafileen kanssa tarjoiltavat karamellisoidut ruusukaalit ja kermaisen täyteläinen selleripyree on sellainen herkku, että olemme täällä Kariniemen kotiseudullakin aivan ihmeissämme.

35 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee yrtti-sitrus 590 g

 

Karamellisoidut ruusukaalit:

200 g ruusukaaleja
2 rkl hienoa sokeria
2 timjamin oksaa
1 valkosipulinkynsi
3 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria

Selleripyree:

1 mukulaselleri kuorittuna ja kuutioituna
2 dl kermaa
suolaa


Resepti

Keitä sellerikuutiot pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna kerma. Valuta selleri ja soseuta kuumennetun kerman kanssa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella silkkisen pehmeäksi. Lisää kermaa pyreeseen vähän kerrallaan, jotta saat pyreen rakenteesta silkkisen, mutta kuitenkin tarpeeksi paksun. Mausta suolalla.

Puolita ruusukaalit. Lyö valkosipuli rikki veitsen lappeella. Sulata voi pannulla ja laita ruusukaalit sekä murskattu valkosipulinkynsi paahtumaan leikkuupinta alaspäin. Paahda muutama minuutti keskilämmöllä. Riivi pannulle timjaminoksista lehdet ja ripottele mukaan sokeri. Käännä ruusukaalit toisin päin ja jatka paahtamista muutama minuutti miedolla lämmöllä, kunnes ruusukaalit ovat kauniin väriset ja napakan kypsiä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Paista kananpojan rintafileet tilkassa rypsiöljyä molemmin puolin kauniin värisiksi. Laita pannun päälle kansi tai toinen pannu ylösalaisin ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kananpoika on mehukkaan kypsää.

Lusikoi lautaselle selleripyreetä. Asettele päälle kanapojan rintafilee ja ruusukaalia (sekä ruusukaalin paistolientä). Viimeistele yrteillä ja tarjoa.

  • Gluteeniton Gluteeniton