Kanapaella con chorizo
Paellan kotikaupungissa Valenciassa ruokalaji on ensikertalaiselle pieni järkytys: kovin on kuivaa, ja on suorastaan suotavaa, että riisi vähän kärähtää, kauniimmin ilmaisten karamellisoituu pannun pintaan kiinni. Tässä ohjeessa paella viimeistellään kananmunilla, jolloin lopputuloksena on jotakin munakkaan ja paellan väliltä. Jos moinen tuntuu kummalliselta, jätä kananmunat pois ja viimeistele paella persiljalla ja raastetulla sitruunankuorella. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
3-4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg
suolaa ja pippuria
0,5 dl oliiviöljyä
400 g chorizoa paloiteltuna
1 l kanalientä
hyppysellinen sahramia
1 sipuli pilkottuna
6 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 tölkki tomaattimurskaa
1 rkl savupaprikajauhetta (dolce)
2 tl chililastuja
5 paprikaa (uunissa paahdettuna ja kuoret poistettuna)
4 dl riisiä (espanjalaista paellariisiä tai puuroriisiä)
5 kananmunaa
2 rkl pilkottua lehtipersiljaa
1 sitruunan kuori raastettuna
Resepti
Mausta broileripalat suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy leveällä pannulla ja ruskista kanapalat ja sen jälkeen chorizot. Laita sivuun. Sekoita kanaliemeen sahrami.
Lisää pannulle sipuli ja paista pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista pari minuuttia. Älä polta. Lisää tomaattimurska, paprikajauhe ja chililastut. Paista pari minuuttia ja kaada mukaan kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon chorizo, paprikat ja kanapalat. Pienennä lämpöä ja anna hautua vartin.
Lisää sitten riisi ja sekoita. Anna hautua matalalla lämmöllä noin puoli tuntia. Älä sekoita.
Vatkaa munat kulhossa yhdessä persiljan ja sitruunankuorien kanssa. Kaada seos paellan päälle ja paista kuumassa uunissa muutama minuutti.
Vinkki:
voit valmistaa ruuan vaihtoehtoiseti paistileikkeistä.
-
Laktoositon