Kanavartaat ja korealainen pika-kimchi
Kanavartaat ovat monien ehdoton kanaruokasuosikki. Mikäs sen mukavampi tapa viettää kesää kuin yhdessä vartaita grillaillen ja nautiskellen.
4 annosta
-
Liedelle
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Sisäfileepihvi 400 g
500 g kiinankaalia
1 l vettä
2 rkl merisuolaa
1 punainen chili
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
½ dl omenamehua
1 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä kuorittuna ja viipaleina
1 sipuli kuorittuna ja lohkoina
2 rkl kalakastiketta
2 tl sokeria
1-2 tl chilirouhetta
Resepti
Irrota kiinankaalin lehdet ja huuhtele ne vedellä huolellisesti. Leikkaa lehdet kulhoon reilun kokoisiksi paloiksi. Kiehauta vesi ja suola ja anna hiukan jäähtyä. Kaada liemi kaalipalojen päälle kulhoon ja sekoittele hyvin. Anna liota 10–15 minuuttia.
Valmista sillä aikaa kastike sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekottimella.
Kääntele sen jälkeen kaalinpaloja varovasti ja anna liota vielä 10 minuuttia. Kaada neste pois, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi kaalien joukkoon. Pyörittele joukkoon vielä kastike ja seesaminsiemenet ja anna maustua jääkaapissa niin kauan kuin maltat.
Grillaa Kananpojan vartaat kypsiksi ja nauti tulisen kimchin kera.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Laktoositon