Kanavartaat ja korealainen pika-kimchi

Kanavartaat ja korealainen pika-kimchi

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Kanavartaat ovat monien ehdoton kanaruokasuosikki. Mikäs sen mukavampi tapa viettää kesää kuin yhdessä vartaita grillaillen ja nautiskellen.

90 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle
  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Sisäfileepihvi 400 g

500 g kiinankaalia
1 l vettä
2 rkl merisuolaa
1 punainen chili
2 rkl seesaminsiemeniä

Kastike:
½ dl omenamehua
1 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä kuorittuna ja viipaleina
1 sipuli kuorittuna ja lohkoina
2 rkl kalakastiketta
2 tl sokeria
1-2 tl chilirouhetta


Resepti

Irrota kiinankaalin lehdet ja huuhtele ne vedellä huolellisesti. Leikkaa lehdet kulhoon reilun kokoisiksi paloiksi. Kiehauta vesi ja suola ja anna hiukan jäähtyä. Kaada liemi kaalipalojen päälle kulhoon ja sekoittele hyvin. Anna liota 10–15 minuuttia.

Valmista sillä aikaa kastike sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekottimella.

Kääntele sen jälkeen kaalinpaloja varovasti ja anna liota vielä 10 minuuttia. Kaada neste pois, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi kaalien joukkoon. Pyörittele joukkoon vielä kastike ja seesaminsiemenet ja anna maustua jääkaapissa niin kauan kuin maltat.

Grillaa Kananpojan vartaat kypsiksi ja nauti tulisen kimchin kera.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Laktoositon Laktoositon