Karamellisoitu sipulirisotto ja tryffelivoissa paistetut kanan fileepihvit
Kananpojan hienoimmat fileepihvit tryffelivoissa ovat arjen ihanaa luksusta. Fileepihvien kanssa tarjotaan samettista sipulirisottoa.
2 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kalkkunan Fileepihvi miedosti suolattu 400 g
Tryffelivoi
100 g voita
15 g öljyyn säilöttyä tryffelimurskaa
1/2 valkosipulin kynsi raastettuna
Karamellisoidut sipulit:
4 keltasipulia
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Risotto:
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
25 g voita
2 dl valkoviiniä
8 dl kananlientä
2 dl carnaroliriisiä
75 g vanhaa goudaa raastettuna
25 g voita
mustapippuria myllystä
Lisäksi
raastettua goudaa ja rucolan versoja
Resepti
Pehmitä voi ja sekoita mukaan tryffelimurska ja raastettu valkosipuli. Kohmeta jääkaapissa ja käytä paistamiseen.
Viipaloi sipulit ja paista niitä öljyssä laakeassa pannussa, kunnes sipuli alkaa pehmentyä ja karamellisoitua. Lisää paistamisen alussa ripaus suolaa. Voit tehdä tämän vaiheen edellisenä päivänä.
Kuori ja hienonna sipulit risottoa varten. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi. Kuullota sipulit ja lisää sitten riisit. Nosta lämpö kovemmalle. Kaada kattilaan viini ja anna sen haihtua riisiä koko ajan sekoitellen.
Lisää kattilaan noin puolet kuumasta kanaliemestä. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää uutta nestettä, kun neste on imeytynyt riisiin. Lisää loppuvaiheessa raastettu gouda, 2/3 karamellisoiduista sipuleista ja voi. Sekoita hyvin, siirrä kattila levyltä ja peitä kannella.
Paista fileepihvit tryffelivoissa kypsiksi, 3-4 minuuttia / puoli. Viimeistele risotto rouhitulla pippurilla, lopulla sipulilla goudaraasteella ja rucolanversoilla. Tarjoa pihvit risoton kanssa.