Kariniemen kanaa tikka
Tikka on yksi tunnetuimpia intialaisia ruokia, ja se valmistuu helposti basmatiriisin kypsyessä. Jos pidät tulisemmasta tikasta, lisää joukkoon yksi hienonnettu chili.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 kpl Kariniemen Kananpojan Fileesuikale hunaja 450 g
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli kuutioina
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 purkki tikka masala -maustekastiketta
200 g turkkilaista jogurttia
1 ruukku korianteria hienonnettuna
Basmatiriisi:
3 dl basmatiriisiä
5 dl vettä
½ tl suolaa
Resepti
Huuhtele basmatiriisi huolellisesti kylmällä vedellä, kunnes vesi on täysin kirkasta.
Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukainen aika ja valmista sillä aikaa kastike.
Ruskista fileesuikaleet kuumalla pannulla rypsiöljyssä. Lisää joukkoon sipulikuutiot ja valkosipulimurska ja jatka sekoittelua pari minuuttia.
Pyöräytä joukkoon maustekastike.
Lisää joukkoon jogurtti ja anna kastikkeen kiehahtaa.
Viimeistele kastike korianterilla ja tarjoile basmatiriisin kanssa.
-
Gluteeniton