Kariniemen Pulled Chicken Burger
Nyhtökanalla täytetty hienostunut hampurilainen sopii niin juhlapäivään kuin arki-illan kruunuksi. Kaalilla piristetty kanahampurilainen on tulvillaan täyteläisiä makuja
3-4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
Kariniemen Kananpojan Koipipala maustamaton n. 1 kg
Pulled Chicken Burger:
4 kpl ciabatta- tai hampurilaissämpylöitä
n. 400 g Kariniemen Pulled Chicken lihaa
2 luumutomaattia viipaleina
Pikkelöityä kaalia
Sinappimajoneesia
Jääsalaattia
Pulled Chicken -liha:
Kariniemen Kananpojan paistileike 600 g
½ dl tummaa siirappia
½ dl fariinisokeria
½ dl riisiviinietikkaa
½ dl soijakastiketta
2 tl sambal oelek -chilikastiketta
3 valkosipulinkynttä murskattuna
reilu pala inkivääriä raastettuna
1 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
2 rkl ketsuppia
2 rkl sinappia
suolaa
Sinappimajoneesi:
3 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl vettä
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 dl itse tehtyä tai valmista majoneesia
Pikkelöity kaali:
reilu pala valkokaalia
1 porkkana
1 dl valkoviinietikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
1 tl suolaa
lehtipersiljaa
Resepti
Aloita pikkelöidystä kaalista. Leikkaa valkokaali ja porkkana hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja suola kattilassa ja kaada kasvisten päälle. Sekoita hyvin ja anna maustua kylmässä vähintään vuorokausi. Siivilöi liemi pois ja sekoita leikattua lehtipersiljaa kaalin joukkoon.
Siirry sinappimajoneesiin. Laita kaikki ainekset kattilaan majoneesia lukuun ottamatta ja anna hautua noin tunti. Jäähdytä seos ja sekoita se majoneesiin. Sinappimajoneesi on parhaimmillaan, kun se saa vielä maustua jääkaapissa yön yli.
Valmista sitten Pulled Chicken -liha. Sekoita yhteen maustekastikkeen ainekset ketsuppia ja sinappia lukuun ottamatta. Laita paistileikkeet uuninkestävään vuokaan ja kaada niiden päälle puolet maustekastikkeesta. Peitä paistileikkeet foliolla ja kypsennä niitä noin 2 tuntia 150 asteisessa uunissa. Poista folio ja kanan hieman jäähtyä. Siivilöi liemi kattilaan ja keittele sitä kasaan, kunnes siitä on jäljellä noin puolet. Revi sillä aikaa paistileikkeet ohuiksi säikeiksi. Lisää revitty liha, loput maustekastikkeesta sekä sinappi ja ketsuppi keitettyyn liemeen. Sekoita tasaiseksi, kuumenna, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Halkaise sämpylät ja paahda niitä kevyesti. Kuumenna Pulled Chicken kattilassa. Täytä burgeri Pulled Chickenillä, pikkelöidyllä kaalilla, salaatilla ja aateloi vielä sinappimajoneesilla.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Runsasproteiininen