Kesäinen uunibroileri ja mansikka-briesalaattia
Kevyt kesälounas syntyy Kariniemen pintamaustetusta juhlakananpojasta ja aromikkaasta mansikka-juustosalaatista. Viimeistele kokonaisuus ripottelemalla kanan pinnalle saksanpähkinärouhetta.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 kpl kokonainen kananpoika
1 ruukku friseesalaattia
1 ruukku jääsalaattia
nippu persiljaa
basilikanlehtiä
400 g mansikoita
200 g briejuustoa
70 g saksanpähkinöitä
Kastike:
1 punasipuli ohuina suikaleina
1 rkl sokeria
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
Resepti
Ota broileri huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Poista pakkaus ja laita kana 175 asteiseen uuniin 1,5 tunniksi. Kanan kypsyessä valmista salaatti.
Aloita salaatinkastikkeesta sekoittamalla kastikkeen kaikki ainekset keskenään. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet huolellisesti ja revi lehtiä pienemmiksi. Hienonna persilja ja basilika ja sekoita ne salaattiin. Leikkaa juusto viipaleiksi. Poista mansikoista kannat ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele mansikat ja juusto salaatin päälle ja ripottele pinnalle vielä murskattuja saksanpähkinöitä. Valuta kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. Nauti salaatti uunituoreen broilerin lisukkeena.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Runsasproteiininen