Kitaramiehen kanacurry
Valmista itse alusta asti mehevä intialainen currykana. Tästä broileriruoasta saa helposti laktoosittoman version korvaamalla kerman kookoskermalla ja käyttämällä Kanapojan Fileesuikaleiden paistamiseen öljyä. Tämä Antti Rantakarin laatima resepti on Suomen paras suikalekokki -kilpailun satoa.
2 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g
2 dl kermaa
1 kanelitanko
1 rkl limettimehua
1 dl manteleita tai cashew-pähkinöitä
koriatneria
voita
vettä
Mehevä mausteseos:
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterin siemeniä
1 mausteneilikka
(1 tl sarviapilan siemeniä)
ripaus suolaa ja pippuria
Currytahna:
1 rkl raastettua inkivääriä
1 punasipuli silputtuna
2-3 valkosipulia murskattuna
1 chili hienonnettuna
1 pieni prk tomaattipyreetä
1 tl suolaa
öljyä
basmatiriisiä
Resepti
Aloita mausteseoksesta. Paahda ainesosat kevyesti pannulla. Anna niiden hieman jäähtyä ja murskaa ne sitten morttelissa.
Valmista seuraavaksi currytahna. Kuullota inkivääri, sipulit ja chili pannulla miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää joukkoon tomaattipyree ja suola. Sekoita ainekset huolella. Joko poista tahna pannulta tai ota toinen pannu käyttöösi viimeistä vaihetta varten.
Paista kanasuikaleihin pinta paistinpannulla voissa. Lisää sitten pannulle valmistamasi mausteseos ja currytahna. Lisää kanelitanko, 1-2 desilitraa vettä ja kaksi desiä kermaa. Anna ruoan hautua 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi limettimehu ja mantelit tai cashew-pähkinät. Tarkista vielä suola ja ripottele päälle korianteria. Tarjoile Kitaramiehen kanacurry basmatiriisin kanssa.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Runsasproteiininen