KK  Parmesaanikanaa Reseptin löydät myös Kanakirjasta

KK Parmesaanikanaa

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Ruokalaji, joka tuo vahvasti mieleen Italian. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

45 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g

suolaa ja mustapippuria myllystä
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa vatkattuna
3 palaa päivän vanhaa vaaleaa leipää
4 valkosipulinkynttä raastettuna
6 rkl oliiviöljyä
kourallinen basilikanlehtiä
100 g parmesaania raastettuna


Resepti

Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Nuiji hieman ohuemmiksi. Pyörittele vehnäjauhoissa ja karistele liiat jauhot pois. Pyörittele broilerin paistileikkeet vatkatuissa kananmunissa.

Revi leipäsiivut kulhoon ja surauta sauvasekoittimella muruiksi. Lisää kulhoon valkosipuli, oliiviöljy, basilikanlehdet pilkottuna ja parmesaani. Sekoita hyvin.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja lämmitä uuni 180-asteiseksi.

Pyörittele paistileikkeet leipämuru-parmesaaniseoksessa ja aseta uunipellille. Ripottele jäljelle jäänet murut tasaisesti paistileikkeiden päälle. Paista noin 30 minuuttia, kunnes liha on kypsää.

Tarjoa sellaisenaan paistettujen perunoiden kanssa tai maalaisleivän päällä. Tai sitten vähän juhlavammin tomaattikastikkeen ja mozzarellan kera.

Vinkki:
Lihan voi toki kypsentää öljyssä pannullakin, mutta huomattavasti vähemmällä vaivalla – ja käryllä – pääsee käyttämällä uunnia.

  • Laktoositon Laktoositon