KK Haudutettu kokonainen kana ja liemi Reseptin löydät myös Kanakirjasta

KK Haudutettu kokonainen kana ja liemi

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kaksi hyvää. Tällä perusohjeella saavuttaa kaksi hyvää asiaa samalla kertaa: mahtavan liemen ja pehmeää broilerin lihaa, jonka sitten jatkojalostaa haluamaansa suuntaan. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

90 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin
  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 kpl kokonainen kananpoika

Ranskalaisittain:
Jos haluat liemesi maistuvan ranskalaisittain, lisää mukaan vielä
2 tl mustapippuria
kourallinen timjaminoksia
2 laakerinlehteä 

Kiinalaisittain:
3 cm:n pala kuorittua inkivääriä murskattuna
5 valkosipulin kynttä
4 kevätsipulin vartta pilkottuna
1 tl kokonaisia valkopippureita 

Latinolaisittain:
1 ruukku korianteria (myös varret)
1 jalapeno pilkottuna
1 tl korianterinsiemeniä


Resepti

Mittaa kattilaan 2 l vettä. Lisää kananpoika. Lämmitä keskilämmöllä kiehuvaksi. Poista pinnalle nouseva vaahto. Lisää kaikki mausteet ja kasvikset. Peitä kannella ja käännä lämpö pienelle. Hauduta lempeästi 30 minuuttia.

Käännä levyn lämpö kokonaan pois ja anna seisoa noin tunnin ajan, kunnes kana on kauttaaltaankypsää.

Poista lihat luista ja viipaloi liha. Suljettuun astiaan pakattu liemi säilyy kuukausia pakastettuna.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen