KK Haudutettu kokonainen kana ja liemi
Kaksi hyvää. Tällä perusohjeella saavuttaa kaksi hyvää asiaa samalla kertaa: mahtavan liemen ja pehmeää broilerin lihaa, jonka sitten jatkojalostaa haluamaansa suuntaan. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4 annosta
-
Uuniin
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 kpl kokonainen kananpoika
Ranskalaisittain:
Jos haluat liemesi maistuvan ranskalaisittain, lisää mukaan vielä
2 tl mustapippuria
kourallinen timjaminoksia
2 laakerinlehteä
Kiinalaisittain:
3 cm:n pala kuorittua inkivääriä murskattuna
5 valkosipulin kynttä
4 kevätsipulin vartta pilkottuna
1 tl kokonaisia valkopippureita
Latinolaisittain:
1 ruukku korianteria (myös varret)
1 jalapeno pilkottuna
1 tl korianterinsiemeniä
Resepti
Mittaa kattilaan 2 l vettä. Lisää kananpoika. Lämmitä keskilämmöllä kiehuvaksi. Poista pinnalle nouseva vaahto. Lisää kaikki mausteet ja kasvikset. Peitä kannella ja käännä lämpö pienelle. Hauduta lempeästi 30 minuuttia.
Käännä levyn lämpö kokonaan pois ja anna seisoa noin tunnin ajan, kunnes kana on kauttaaltaankypsää.
Poista lihat luista ja viipaloi liha. Suljettuun astiaan pakattu liemi säilyy kuukausia pakastettuna.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen