KK Sticky chicken ja osterikastike
Ystävämme osterikastike suoraan pullosta on laiskan kokin paras ystävä. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 kpl kokonainen kananpoika
Maustetahna
2 dl osterikastiketta
1 dl soijakastiketta
1 dl pehmeää ruskeaa sokeria
10 valkosipulinkynttä karkeasti pilkottuna
1 iso punasipuli pilkottuna
keitettyä jasmiiniriisiä
seesaminsiemeniä
Resepti
Leikkaa kanasta liiat rasvaroippeet pois ja pistele täyteen reikiä haarukalla. Voit painaa ronskisti luuhun saakka. Sekoita maustetahnan ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Hiero tahnaa kananpojan nahan alle ja päälle. Jätä noin puolet tahnasta kypsentämistä ja riisin maustamista varten.
Laita broileri rintapuoli ylöspäin uunipakkiin tai vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 60 minuuttia. Voitele pariin otteeseen maustetahnalla kypsennyksen aikana. Lepuuta folion alla 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Tarjoa keitetyn riisin kera. Koristele seesaminsiemenillä.