KK Sticky chicken ja osterikastike Reseptin löydät myös Kanakirjasta

KK Sticky chicken ja osterikastike

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Ystävämme osterikastike suoraan pullosta on laiskan kokin paras ystävä. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

80 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl kokonainen kananpoika

Maustetahna
2 dl osterikastiketta
1 dl soijakastiketta
1 dl pehmeää ruskeaa sokeria
10 valkosipulinkynttä karkeasti pilkottuna
1 iso punasipuli pilkottuna
keitettyä jasmiiniriisiä
seesaminsiemeniä


Resepti

Leikkaa kanasta liiat rasvaroippeet pois ja pistele täyteen reikiä haarukalla. Voit painaa ronskisti luuhun saakka. Sekoita maustetahnan ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Hiero tahnaa kananpojan nahan alle ja päälle. Jätä noin puolet tahnasta kypsentämistä ja riisin maustamista varten.

Laita broileri rintapuoli ylöspäin uunipakkiin tai vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 60 minuuttia. Voitele pariin otteeseen maustetahnalla kypsennyksen aikana. Lepuuta folion alla 10 minuuttia ennen leikkaamista.

Tarjoa keitetyn riisin kera. Koristele seesaminsiemenillä.