Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kokonainen appelsiinikana uunissa

Kokonainen appelsiinikana uunissa

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Kanalassa kuoriutunut kokonaisesta kananpojasta tulee tirisevän hyvää uunissa, erityisesti appelsiinien kera.

90 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin
  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1kpl Kariniemen Kanalassa kuoriutunut kananpoika N.1,3 kg

2-3 appelsiinia
1 ps salottisipuleita
1 nippu parsaa
1 rasia kirsikkatomaatteja

 
Kastike:

3 dl appelsiinimehua
3-4 rkl tuoretta inkivääriä
1 rkl ruokosokeria
2 rkl balsamicoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
lopuksi vihreää tabascoa


Resepti

Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Purista appelsiineista mehu kattilaan ja raasta joukkoon kuorittu inkivääri. Lisää loput aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kastiketta kasaan, kunnes se on haihtunut noin puoleen.

Lohko appelsiinit. Kuori salottisipulit ja ruskista ne kevyesti pannulla. Pyyhi broilerin pinta kuivaksi ja voitele se kauttaaltaan kastikkeella. Nosta lintu uunivuokaan ja lisää appelsiinit ja sipulit. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla ensin 55 minuuttia. Voitele broileria muutaman kerran paistamisen aikana.

Huuhtele parsat ja napsauta kova kanta pois. Huuhdo myös kirsikkatomaatit. Lisää ne vuokaan broilerin ympärille ja jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.