Kokonainen appelsiinikana uunissa
Kokonaisesta kananpojasta tulee tirisevän hyvää uunissa, erityisesti appelsiinien kera.
4 annosta
-
Uuniin
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 kokonainen Kananpoika
2-3 appelsiinia
1 ps salottisipuleita
1 nippu parsaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
Kastike:
3 dl appelsiinimehua
3-4 rkl tuoretta inkivääriä
1 rkl ruokosokeria
2 rkl balsamicoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
lopuksi vihreää tabascoa
Resepti
Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Purista appelsiineista mehu kattilaan ja raasta joukkoon kuorittu inkivääri. Lisää loput aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kastiketta kasaan, kunnes se on haihtunut noin puoleen.
Lohko appelsiinit. Kuori salottisipulit ja ruskista ne kevyesti pannulla. Pyyhi broilerin pinta kuivaksi ja voitele se kauttaaltaan kastikkeella. Nosta lintu uunivuokaan ja lisää appelsiinit ja sipulit. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla ensin 55 minuuttia. Voitele broileria muutaman kerran paistamisen aikana.
Huuhtele parsat ja napsauta kova kanta pois. Huuhdo myös kirsikkatomaatit. Lisää ne vuokaan broilerin ympärille ja jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.