Kokonaisena paistettu yrttinen kananpoika ja pistoukastiketta
Kokonainen kananpoika on päivällispöydässä aina näyttävä näky, jonka valmistusta monesti kuitenkin turhaan pelätään. Kananpojan voi hyvin maustaa edellisenä päivänä valmiiksi, laittaa uunivuokaan ja seuraavana päivän töiden jälkeen vain heittää koko komeuden uuniin. Paistamisen aikana kerkeää hienosti tekemään lisukkeet ja kattamaan pöydän.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 kokonainen kananpoika
½ pnt salviaa
½ pnt korianteri
½ pnt basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria
200 g laktoositonta voita
Pistoukastike:
1 pnt basilikaa
1 valkosipulin kynsi
80 g parmesaania raastettuna
1 dl rypsiöljyä
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Resepti
Hienonna yrtit. Hiero suola, yrtit ja oliiviöljy broilerin pintaan ja sido paistinarulla tiiviiksi paketiksi. Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Laita broileri uunivuokaan. Asettele voipaloja koipien väliin sekä nahkan ja rintafileen väliin. Paista mehukkaaksi 130 asteisessa uunissa 1,5 tuntia paistoliemellä välillä lintua valellen. Laita grillivastus päälle ja paista broileria lopuksi vielä 5-10 minuuttia grillivastuksen alla, kunnes saat lintuun kauniin värin ja rapean nahkan. Tarjoa broileri pistoukastikkeen sekä riisin tai couscousin kanssa.
Laita kaikki pistoukastikkeen ainekset kulhoon ja poraa kastikkeeksi sauvasekoittajalla.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon