Marokkolaiset kanavartaat, mantelicouscous ja jogurttikastike

Marokkolaiset kanavartaat, mantelicouscous ja jogurttikastike

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Ras el hanoutilla sekä harissatahnalla maustettujen kanavartaiden makumaailma on suoraan mausteisesta Marokosta. Tee makumatka Välimeren etelärannikolle ja tarjoa vartaat mantelicouscousin sekä raikkaan, sitruunankuorella maustetun jogurttikastikkeen kera.

40 min

4 annosta annosta

  • Liedelle Liedelle
  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® maustamaton 690 g

2 rkl ras el hanot -mausteseosta
1 rkl harissa-chilitahnaa
1 rkl sitruunamehua
öljyä paistamiseen
Lisäksi varrastikkuja


Resepti

Mikäli käytät puisia varrastikkuja ja valmistat vartaat grillissä, liota tikut hyvin ennen käyttöä.

Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja saksi pihvit sopiviksi suupaloiksi. Sekoita ras el hanout -mausteseos, harissa-tahna sekä sitruunamehu tahnaksi. Pyörittele broileripalat kevyesti maustetahnaseoksessa, pujota lihapalat varrastikkuihin ja anna lihojen marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia.

Kypsennä vartaat kuumalla parilapannulla tai grillissä. Tarjoa vartaat mantelicouscousin sekä raikkaan jogurttikastikkeen kera.

Mantelicouscous:
3 dl täysjyväcouscousta
vettä
suolaa
50 g kokonaisia, kuorittuja manteleita

Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla. Paahda manteleita kuumalla ja kuivalla pannulla kunnes mantelito saavat hieman väriä. Rouhi paahdetut mantelito ja sekoita ne kypsän couscousin joukkoon.

Jogurttikastike:
2 dl paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
2 tl raastettua sitruunankuorta
tuoretta minttua

Sekoita sitruunankuori jogurtin sekaan. Silppua jogurtin päälle reilusti tuoretta minttua.

Vatsasekaisin Kilinkolin -blogin takana häärää Riikka, joka perusti jo alle kouluikäisenä ravintolan sisarensa kanssa. Sisko oli kokki ja Riikka tarjoilija. Kuppila oli nimeltään Ravintola Vatsasekaisin Kilinkolin. Ravintolan listalta löytyi toinen toistaan herkullisempia annoksia – vai miltä kuulostavat esimerkiksi mädätetyn kastemadon suolipullat? Nyttemmin Riikan kokkailut eivät ole enää yhtä eksoottisia, mutta rakkaus ruoanlaittoon on sen kuin kasvanut.

Täältä löytyy tämä resepti.