Marokkolaiset kanavartaat, mantelicouscous ja jogurttikastike

Marokkolaiset kanavartaat, mantelicouscous ja jogurttikastike

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 10 min
  • Liedelle

    Liedelle

  • Grilliin

    Grilliin

Valmistusohje

  • Mikäli käytät puisia varrastikkuja ja valmistat vartaat grillissä, liota tikut hyvin ennen käyttöä.
  • Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja saksi pihvit sopiviksi suupaloiksi. Sekoita ras el hanout -mausteseos, harissa-tahna sekä sitruunamehu tahnaksi.
  • Pyörittele broileripalat kevyesti maustetahnaseoksessa, pujota lihapalat varrastikkuihin ja anna lihojen marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia.
  • Kypsennä vartaat kuumalla parilapannulla tai grillissä. Tarjoa vartaat mantelicouscousin sekä raikkaan jogurttikastikkeen kera.

Mantelicouscous

  • Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla.
  • Paahda manteleita kuumalla ja kuivalla pannulla kunnes mantelit saavat hieman väriä. Rouhi paahdetut mantelit ja sekoita ne kypsän couscousin joukkoon.

Jogurttikastike

  • Sekoita sitruunankuori jogurtin sekaan. Silppua jogurtin päälle reilusti tuoretta minttua.