Maukas kanapaella

Maukas kanapaella

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Paella on oleellinen osa espanjalaista ruokapöytää. Se on ruokalaji, jota on helppo tehdä myös isolle porukalle. Säätele broileripaellan tulisuutta vaihtelemalla chilin määrää.

40 min

3-4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale hunaja 450 g

100 g chorizo-makkaraa
200 g mustekalarenkaita
koristeluun kuorellisia sinisimpukoita (kypsiä)
koristeluun kuorellisia jättiravun pyrstöjä (kypsiä)
1 sipuli
2 paprikaa
5 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
ruukku persiljaa
4 dl riisiä
2 dl valkoviiniä
½ - 1 l kanalientä
ripaus sahramia


Resepti

Ruskista Kananpojan Paistisuikaleet oliiviöljyssä pannulla. Suikaloi tai kuutioi chorizo, sipuli, valkosipuli ja paprika ja lisää ne pannulle. Kuullota aineksia hetki. Lisää pannulle riisi ja kuullota sitäkin hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin koko ajan sekoitellen. Lisää kanaliemi ja keitä seosta, kunnes riisi on kypsää. Kuutioi kesäkurpitsa ja hienonna persilja. Lisää kesäkurpitsat, persilja sekä mustekala ja katkaravut paellan joukkoon. Kuumenna seos uudelleen ja tarkista vielä lopuksi suolan määrä. Tarjoile paella vaikka suoraan pannusta.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen