Mausteinen thai-kanasalaatti
Raikas kanasalaatti syntyy heittämällä kananpojan rintafileestä tai edellisen päivän kana-aterian tähteistä. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton 600 g
4 rkl kalakastiketta
kahden limen mehu
1 rkl pehmeää ruskeaa sokeria
1 punasipuli puolitettuna ja ohueksi siivutettuna
kaksi isoa kourallista valkokaalia viipaloituna
2 punaista chiliä ohuina viipaleina
1 ruukku mintunlehtiä karkeasti pilkottuna
1 ruukku korianteria karkeasti pilkottuna
Resepti
Ota rintafileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä. Sivele fileiden pintaan öljyä, suolaa ja mausteita, esim. yrttejä. Paista fileepihvit kypsäksi paistinpannulla noin 12 minuuttia.
Leikkaa kananpoika sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Yhdistä kalakastike, limenmehu ja sokeri. Laita sekoitus kulhoon yhdessä sipulisiivujen kanssa.
Sekoita ja anna maustua hetken. Lisää loput ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Koristele limelohkoilla.
Vinkki:
Tähän salaattiin voit hyvin käyttää myös edellisen päivän kana-ateria roippeet.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen