Minestrone Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Minestrone

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Kanaliemipohjainen minestrone on siinä mielessä mahtava ruokalaji, että mukaan voi laittaa käytännössä mitä tahansa kasviksia sesongin mukaan. Tässä mennään autenttisesti italialaisittain. Raastettu parmesaani höyryävän keiton pinnalla ei ainakaan pahenna asiaa. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

90 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale valkosipuli 450 g

1 paketti HK Amerikan Pekoni® pilkottuna
2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli hienonnettuna
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 porkkanaa pilkottuna
2 lehtisellerin vartta pilkottuna

muutama oksa tuoretta timjamia
2 rkl pilkottua tuoretta rosmariinia
2 laakerinlehteä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tölkki kuorittuja tomaatteja
1,5 l kanalientä
puolikas fenkoli hienonnettuna
100 g spagettia pieniksi pilkottuna
1 kesäkurpitsa siivuina
100 g musta- tai lehtikaalin lehtiä revittynä


Resepti

Lämmitä öljy kuumaksi pannulla. Paista pekoni pannulla rapeaksi. Nosta lautaselle.

Lisää sipuli, valkosipuli, porkkanat ja lehtiselleri. Paista välillä käännellen noin viisi minuuttia. Lisää mukaan puolet pekonista ja kananpojan fileesuikaleet. Paista kanasuikaleisiin väriä noin kaksi minuuttia.

Lisää timjami, rosmariini, laakerit, tomaattipyree ja kuoritut tomaatit. Pyöräytä kaikki sekaisin ja lisää kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua lempeällä lämmöllä tunnin, ja lisää sitten fenkoli, spagetti ja kesäkurpitsa. Anna kuplia vielä vartin.

Lisää keittoon lopuksi mustakaalin lehdet ja kypsytä noin minuutin ajan.

Jaa keitto kulhoihin ja koristele rapealla pekonilla.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon