Paistettua kanaa, fenkolia ja orzo-pastaa Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Paistettua kanaa, fenkolia ja orzo-pastaa

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Italiassa orzo merkitsee ohranjyvää, kreikassa sitä kutsutaan pikku ohraksi ja arabialaisessa keittiössä laululinnun kieleksi. Isoa riisinjyvää muistuttavaa orzo-pastaa näkee käytettävän harmillisen harvoin ravintoloissa. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

25 min

4-6 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® maustamaton 690 g

suolaa ja mustapippuria myllystä
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
puolikas fenkoli ohuina siivuina
1 purjon valkoiset osat pilkottuna
200 g orzo-pastaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
6 dl kanalientä
2 rkl sitruunanmehua
1 tl raastettua sitruunankuorta


Resepti

Suolaa ja pippuroi kananpojan minuuttipihvit. Lämmitä voi ja öljy keskilämmöllä pannulla. Paista broileripihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi, noin 2-3 minuuttia per puoli. Laita sivuun folion alle tai 80-asteiseen uuniin odottelemaan.

Lämmitä pannu uudelleen ja lorauta sille vähän öljyä. Suolaa ja pippuroi fenkolit ja purjot. Notkistele pannulla 5 minuuttia. Lisää orzot ja paista, kunnes pasta alkaa hieman tummua, 3 minuuttia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa. Lisää lientä vähitellen desi kerrallaan jatkuvasti sekoittaen. Jatka kunnes pasta on kypsää ja imenyt kaiken liemen sisuksiinsa, noin 10 minuuttia.

Lisää lopuksi sitruunanmehu ja raastettu kuori, 1 rkl voita ja fenkolin lehdet (jos niitä sattui olemaan). Kasaa paistetut minuuttipihvit pasta-annosten päälle ja tarjoa heti.

Vinkki:
Parhaiten orzo toimii risoton tapaan valmistettuna, sillä se imee riisinjyvän tavoin hurjasti lientä sisäänsä ja oikeanlaisella makuliemellä siihen saa potkua vaikka kuinka paljon.

  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen