Paistettua kananpoikaa ja kolmen sitruksen salaatti Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Paistettua kananpoikaa ja kolmen sitruksen salaatti

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Sydäntalvella tämä ruoka tuo valon pimeyteen, mutta toimii yhtä lailla myös keskikesän sateisten päivien piristeenä. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

30 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g

oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Kastike:
1 dl mantelia rouheena
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 vihreä chili hienonnettuna
2 tl unikonsiemeniä (ei välttämätön)
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sherryviinietikkaa tai punaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria 

Sitrussalaatti:
2 appelsiinia
1 verigreippi
1 pomelo
1 endiivi
1 dl rucolaa
4 dl lehtisalaattisekoitusta


Resepti

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Mausta paistileikkeet suolalla ja mustapippurilla. Sivele pinnat öljyllä ja kypsennä uunivuoassa noin 25 minuuttia.

Valmista broilerin kypsyessä salaatinkastike paahtamalla manteleita kuivalla paistinpannulla ja lisää lopuksi joukkoon murskatut korianterin-ja fenkolinsiemenet.

Ota seos pannulla ja sekoita joukkoon loput kastikkeen ainekset. Anna jäähtyä.

Sitrussalaatti:
Leikkaa sitrushedelmät kuorettomiksi lohkoiksi ja revi salaatit reiluiksi paloiksi, sekoita joukkoon jäähtynyt kastike. Tarjoa paistettujen reisipalojen kanssa.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon